Passant pàgines…

… Recupero escrits i paraules, sense rumb. Torno a llegir llibretes, plenes de tinta apretada, a voltes lligada. No sabria dir per què. O potser sí. Aquest fred que entra dins i no et deixa. Aquesta grisor humida. En moments així, el temps sempre va bé per fugir de les respostes crues que poden ferir. Parlar dels núvols, sovint és més fàcil que mirar cara la realitat.

… Aixeco una llibreta a l’atzar. La sacsejo, suau. I, lentament, comencen a caure paraules: primer un tímid xim-xim, després una pluja fina, cada cop més grossa. No hi ha paraigua capaç d’aturar-les. I em mullo.

~ per manuscrits a febrer 7, 2014.

3 Respostes to “Passant pàgines…”

  1. Un cop em van dir que el passat no s’ha de tocar si no s’està preparat per afrontar-lo. Els records i les proves físiques d’aquest passat de vegades estan bé on estan. I no s’han perdut, continuen amb nosaltres, però se’ls ha de tenir en quarantena fins que ens els podem mirar amb un somriure nostàlgic i prou.

  2. … Un consell curiós: mirar el passat quan el poguem afrontar, però, i si no podem o no volem, llavors, cal viure d’esquena a una part que, dins del rang que va de bo a dolent, continua formant part de nosaltres?

  3. Els records no te’ls fa desaparèixer res, així que és impossible donar-los l’esquena. Quan parlo de no tocar el passat em refereixo a no tenir-hi contacte, no parlar-hi, no revisar el material comú… coses d’aquestes. Això pot ser difícil, però és recomanable. Si no ho vols, o no pots, és que encara no parlem de passat, en el cap encara és present, i encara no hem començat a deixar-lo enrere. És quan podem comunicar-nos amb el passat i no passar-ho malament que ja podem tractar-hi, quan ja som capaços d’afrontar-lo.

    Bé, com comprendràs, això és pura teoria. A la realitat no hi ha normes que valguin i la caguem una vegada rere una altra.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: