Amb l’excusa de les pedres…Truco a la porta de la pedra.

-Sóc jo, deixa’m passar

-No tinc porta -diu la pedra

Wislawa Szymborska. Fragment de Conversa amb una pedra, en Vista amb un gra de sorra. Ed. Columna, 1997. Traducció de Josep Maria de Sagarra.

… Abans, quan caminava, anava parlant amb les pedres que, callades, escoltaven aquesta i altres veus, mentre el temps i l’anar i venir dels peus les desgastaven. No esperava resposta ni consell. Deixava anar els pensaments, a voltes a raig, i el fet d’escoltar-me em donava una altra visió, com la nova forma que genera un petit gir en els cristalls del calidoscopi. I és que en més d’una ocasió, el simple fet d’expressar en veu alta tot un seguit de reflexions, donava peu a que el caos, que regnava dins meu, comencés a perdre l’estat confús de desordre.

… D’un temps ençà he trobat un pany i a través seu, miro, escolto i parlo. Potser sí que les pedres, ara, tenen portes.

… Tornaré a parlar d’ella.

… Fa temps, vaig anotar aquest fragment d’aquest llibre descatalogat que ja no trobo en cap racó. I no és pas que vulgui fer una crida per trobar-lo, tot i que qualsevol informació al respecte seria molt ben acollida.

~ per manuscrits a gener 23, 2010.

2 Respostes to “Amb l’excusa de les pedres…”

  1. No puc ajudar-te amb el llibre. Això de parlar amb les pedres és una manera de verbalitzar també. Si no esperes resposta potser està bé. Però jo sempre prefereixo unes bones orelles que sàpiguen fer la seva feina.

  2. I tant que espero resposta, per això descobrir aquesta porta, através del pany de la qual miro, escolto i parlo, és tot un luxe! 😉

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: